Blog > Komentarze do wpisu

kurczak z brzoskwiniami w sosie curry

Składniki

2 piersi z kurczaka
olej
puszka brzoskwin
1 sredniej wielkosci cebula
dwa zabki czosnku
smietana lub jogurt
maka do zageszczenia sosu
okolo lyzeczki curry
pieprz sol i slodka papryka do smaku
makaron(najlepiej rurki albo swiderki)



Przygotowanie

Kurczaka pokroic w drobne paseczki i podsmazyc na oleju.Odlac sok z brzoskwi.Brzoskwinie i cebule pokroic w kostke.Pokrojona cebulke, dwie polowki brzoskwini i czosnek zrumienic na patelni,nastepnie zmiksowac mikserem.Nastepnie przelozyc kurczaka i uzyskana papke do garnka.Dodac sok z brzoskwin i reszte brzoskwin.Dolac odrobine wody.Wsypac curry i reszte przypraw wedle uznania.Gotowac na malym ogniu przez okolo 15min.Doprawic i zagescic sos smietana i maka.Podawac na cieplo z makaronem. Potrawa jeat bardzo delikatna i sublelna w smaku,do tego lekkostrawna.Polecam wszystkim ktorzy chca polechtac swe podniebienie i nie czuc zbyt wielkiego obciazenia na zoladku.

poniedziałek, 04 czerwca 2012, kuchniachinska

Polecane wpisy

  • ciasteczka z twarogiem

    Składniki 25 gad twarogu 25 dag masła 0,5 szkl cukru 2 szkl m±ki 1 łyzeczka proszku do pieczenia szczypta soli jabłka Przygotowanie Z podanych składnik&oacu

  • Prosta zapiekanka

    Składniki 2 kostki rosołowe 1l wody przecier pomidorwy duża puszka 75dkg mięsa mielonego lub pokrojonego w kostkę 30dkg ryzu 2 opakowania mrozonki zupa jarzynow

  • Pieczeń pod cebulowo-rodzynkow± pierzynk±

    Składniki ok. 1 kg mięsa wieprzowego w kawałku (np. schab, szynka, łopatka, karkówka) sól i pieprz do smaku łyżka dowolnej przyprawy do mięsa